Известие

Collapse
No announcement yet.

Скоростомер и Оборотомер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скоростомер и Оборотомер

Здравейте,колеги за много години имам алфа 156 Sportwagon 1,9 JTD 84 kw 115 коня 2005 година,искам да попитам от къде оборотомера и скоростомера вземат данните, правят ми чалъми и искам да видя да не е проблем с това от което взема данните.Оборотомера лека прескача,но скоростомера прави следното,потеглям и примерно дигам 10-20 Kм на първа при потеглянето и скоростомера забелязах че седи на нула и изведнъж подскача и се мърда стрелката.Но не е само това проблема,с това подкачане има разминаване на скоростта която показва на скоростомера и от реалната скорост на колата.Тука където се намирам има в градовете радари с табло които ти показват реалната скорост която се движи колата +/- 2-3 км но при мен е следното на км на колата показва 60 а на самия радар 70, 10 км разлика и си мисля че е от това прескачане.Четох че има някакви си сензори за това който са монтирани на мотора и от там ECU-то взема информация за скоростта и оборотите и ги подава на уредите.Но не съм сигурен дали може да е от това.

Малко сложно.

Благодаря предварително.

sigpic

Взима информация от датчиците на АБС-а. Но както го описваш, по-скоро проблема ти е в таблото.
    Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Разликата в скоростомера е 5 км. Стралковите уреди не са толкова точни. Аз съм сравнявал скоростта по уреда и по GPS.
      Иначе както каза колегата, виж самите уреди. Да не би от студеното, да правят тоя проблем? Аз бих почакал да се стопли и без това в тоя студ, не обичам да свалям пластмаси.

Comment

Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщение
        Разликата в скоростомера е 5 км. Стралковите уреди не са толкова точни. Аз съм сравнявал скоростта по уреда и по GPS.
        Иначе както каза колегата, виж самите уреди. Да не би от студеното, да правят тоя проблем? Аз бих почакал да се стопли и без това в тоя студ, не обичам да свалям пластмаси.
        Километража на 156 обаче е абсурдно точен ако си с оригиналния размер гуми.
        Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
        GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Малко звучи все едно някой е свалял стрелките и после не ги е сложил правилно. Моята е с оригиналния размер гуми и на такива радари разликата е минимална, примерно +- 2-3 км/ч
          Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
          Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
          Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

С оригиналните 15- ки съм Таблото не е пипано преди нямаше проблем от скоро започна да ми прави проблеми времето при мен беше добре, 10 градуса. Не ми свети абс тези дни ще я закача на лаптопа да видя за грешки.

sigpic

Comment

Working...
            X